Välj rätt mobiltelefon till ditt barn

När de första mobiltelefonerna släpptes var detta ett mycket dyrt kommunikationsmedel som inte alla hade råd med. Mycket har förändrats sedan dess och idag är mobiltelefonen tillgänglig för alla, i stort sett alla människor som har nått en viss ålder har idag en mobiltelefon. Dessutom får barnen sin mobiltelefon allt tidigare och du kan räkna med att två av tre tioåringar har en mobiltelefon. Mobilen är helt enkelt ett otroligt viktigt verktyg i livet och därför finns det många frågor som kan uppkomma när det är dags att välja en telefon. De allra flesta har redan idag en preferens om vilken typ av mobiltelefon de föredrar oavsett om det är en android eller iOS. Däremot kan det vara desto svårare att välja rätt mobil till barnet när tiden har kommit och det är dags för dem att få sin första mobil.

Det finns en del saker du bör tänka på när du ska köpa en mobiltelefon till ditt barn. Först och främst. Vad för typ av behov har ditt barn av en mobiltelefon? Vad behöver mobiltelefonen klara av? Innan dess att du tar med ditt barn till affären, om du har bestämt dig för att låta barnet välja mobiltelefon själv bör du välja ut ett par modeller som barnet får välja mellan. Det som bör påverka är exempelvis hur mycket mobiltelefonen får kosta, hur stor skärmen är och hur erfaret ditt barn är när det kommer till mobiltelefoner sedan tidigare. Även om stora telefoner kan vara lockande är det viktigt att komma ihåg att ditt barn inte har växt färdigt om ditt barn är litet. En stor telefon kan därför vara mer svårhanterlig för barnet vilket kan leda till att telefonen tappas och går sönder. Du bör alltid se till att investera i skydd till telefonen, skärmen är det första du behöver skydda och därefter är det även viktigt att se till att den har stötskydd på sidorna.

Ha i åtanke att off-tid från skärmen är lika viktigt för barn som för vuxna. Många frilansare som skulle kunna arbeta hemifrån väljer exempelvis att arbeta från ett kontorshotell i Stockholm för att de upplever att det är skönt att komma hem och kunna slappna av. Samt får mer gjort.

Lär ditt barn tidigt att ta hand om telefonen och att vara försiktig med den, barn är naturligt mindre varsamma med saker, men med rätt tänk finns det ingen anledning till att telefonen inte kan hålla för dem. Med rätt skydd ökar dessutom chansen för att barnet ska ha en repfri telefon. Därefter bör du även fokusera på batteriet, genom att begränsa hur många appar ditt barn får använda på telefonen kommer mobiltelefonen att hålla längre, ett annat alternativ är att köpa en extra powerbank till barnet. Då kan du känna dig säker på att du alltid kommer att kunna nå ditt barn och att batteriet inte kommer att ta slut i första taget.