Tänk på detta innan du köper ny mobil

Även om det fortfarande bara är sensommar så börjar hösten smyga sig på och när det är höst, så är det inte långt kvar till jul. Det många ser fram emot på julen är såklart julafton, men även black friday, då man kan fynda riktigt stort. Det är inte ovanligt att vilja köpa hem en hel del nya föremål och mobiler säljs ordentligt under just denna period. Det köps nya telefoner till barnen, till partnern och kanske även till sig själv.

För många faller det naturligt att fortsätta använda sig av samma telefon som man alltid har gjort, men uppdatera sig till den senaste versionen. Det är naturligtvis inget fel med det, men vill man spara in pengar kan det faktiskt löna sig att ha lite is i magen och tänka efter innan man gör ett köp. Att gå ner till den tidigare operatörens butik och be om en ny telefon av högre kvalitet är väldigt enkelt, men risken är också stor att du kommer gå därifrån med en mobil som har tömt plånboken helt. Har du en mobil som är cirka 3-5 år gammal räcker det i de flesta fall väldigt bra att bara uppdatera sig till en bra mellanklasstelefon.

Vad var bra och dåligt?

Innan du bestämmer dig för att uppdatera din senaste telefon behöver du fundera på vad som var bra och dåligt med telefonen. Tyckte du att kameran var tillräcklig och hade den de funktioner som du önskade? Om du bara uppdaterar dig finns det risk för att du kommer stå inför samma ”problem” som du hade med den gamla telefonen.

Vad vill du använda telefonen till?

Vill du kunna kolla sociala media, ta snygga selfies och kunna ringa och smsa? Då behöver du antagligen inte den senaste modellen av någon typ av telefon. Majoriteten av alla smartphones fixar nämligen detta riktigt bra. Vill du däremot köpa in telefoner till ditt bemanningsföretag i Stockholm kanske du behöver fundera lite mer. En arbetstelefon behöver andra funktioner än en telefon som ska användas till vardags. Detsamma gäller naturligtvis om du vill kunna använda din mobil till att spela in högklassiga videos och högkvalitativa fotograferingar.

Läs recensioner

Ja, det kan vara trögt att ta sig igenom en massa recensioner, men detta är en viktig del för att du ska kunna göra ett bra val. Då menar vi inte specifikt recensioner från andra användare, även om detta också är ett bra tillvägagångssätt. Vi talar då om de recensioner som görs av ordentliga facktidningar online.

Låst eller olåst?

Om du har möjlighet att köpa en olåst mobil kontant så ligger du steget före. Du har nämligen möjlighet att då själv bestämma vilken typ av abonnemang du vill använda dig av och kan även få ner priserna riktigt ordentligt. En kontant smartphone kan dock vara väldigt dyr, men i längden så lönar det sig.