Ta hand om mobilen och därmed miljön

Det är inte sällsynt att man hör klagande över mobilernas hållbarhet. Dessvärre hör man mindre om vad vi som konsumenter kan göra för att få mobilerna att hålla längre eller åtminstone hur man bär sig åt för att laga enklare fel på dem. Å ena sidan är det kul med en ny mobiltelefon, å andra sidan är det en stor och tråkig utgift samtidigt som man måste föra över eller synkronisera filer och vänja sig vid ett nytt upplägg. Bortsett från de som ständigt eftersträvar den senaste teknologin så finns det gränser för hur ofta man faktiskt vill byta sin mobiltelefon. Därför kommer några tankar här kring hur man kan försöka bevara sin befintliga mobil och hur man kan gå till väga om den går sönder.

Fixa mobilen med reservdelar

Det finns tillfällen då man vet var problemet med ens mobiltelefon ligger, har exempelvis batteriet tagit stryk eller kameralinsen gått itu så finns det reservdelar att köpa hos Nordicbox.se för många olika modeller. Om mobiltelefonen har andra problem eller om man inte själv har förmåga att diagnostisera eller reparera den, så finns det andra butiker som tillhandahåller reparationer av mobiltelefonen. Förr var det även så pass dyrt att laga skärmen att många ville köpa en ny mobil om den gick sönder, kanske mestadels för förnyandets skull. Nu utgör skärmskydd på en smartphone troligtvis den bästa försäkringen mot en krossad front och det är även desto billigare än att få mobilen lagad. Har man tröttnat på designen kan man enkelt förnya de flesta modeller med ett nytt/begagnat skal, mobilsmycke eller mobilring.

Köp begagnad mobil

Dessvärre kommer det en dag för alla mobiltelefoner då det inte längre går att rädda dem. Men nu när vi delat med oss lite tips på hur man får mobilen att hålla längre så kanske det inte längre känns lika skrämmande att välja en begagnad mobil. En begagnad mobil är ett bra alternativ för både plånbok och miljö, då det i längden kan leda till minskad mobiltillverkning om mobiltelefonerna används under hela deras livslängd. Välj ut ett par viktiga faktorer och börja skanna marknaden efter begagnade och bra mobiltelefoner som fyller behoven. Om det känns otryggt att köpa begagnad mobiltelefon privat eller på någon köp- och säljmarknad, så finns det numera företag och webbshoppar som säljer begagnade mobiltelefoner och där en kvalitetskontroll har gjorts.

Känner man att man verkligen behöver en nyare modell och därför inte kan köpa en begagnad mobil, så är det numera relativt vanligt med butiker som låter byta in den gamla mobilen för ett lägre pris på den nya. På så sätt slängs mobiltelefonen inte och inte heller blir den liggande i en låda där hemma, utan kan komma till användning genom återanvändning eller återvinning. Oavsett vilket så är samtliga av ovan nämnda förslag ett bättre alternativ för miljön i längden.