Smartphone för seniorer

När pensionsåldern närmar sig börjar symptomen slå till med all kraft. Synen ger med sig, kroppen lyder inte som den brukade och finmotoriken blir allt svårare. Att fumla med en allt för liten smartphone som knappt går att läsa är varje seniors mardröm och för att slippa det, har vi tagit fram en kort guide.

En tumregel för smartphones är att större skärmar är lättare att skriva på och det även är lättare att läsa på en stor skärm. Många mobiltelefoner idag har inbyggda inställningar som kan reglera storleken på texten för att göra den större och mer läsbar.

Arbetsminnet påverkar mest prestanda eller lättare sagt vilken mängd belastning mobilen klarar av att hantera. Detta påverkar också snabbheten i mobilen. Om du vill ha en så enkel och lättanvänd mobil som möjligt kan vi rekommendera märket Doro som specialiserat sig på så kallade seniortelefoner. Den innehåller bland annat funktioner anpassade för äldre, såsom nödlarm.

Iphones operativsystem upplevs av många som enklare att använda, medan operativsystemet Android kan kännas mer krånglig, fast ger istället användaren mer frihet att anpassa inställningar efter egna preferenser. Det tredje alternativet Microsofts är bra för de som är vana vid Windows operativsystem som finns i datorer. Då kommer man känna sig mer hemma i den mobilen.