Få ut det mesta av din mobiltelefon

För cirka 20 år sedan var de smartphones vi använder idag enbart någon typ av framtidsfantasi. Man skulle aldrig kunna tänka sig att varje person idag skulle bär runt på något så komplext och med så mycket kapacitet som de mobiler vi idag använder oss av varje dag i vardagen. Mobilerna blir hela tiden bättre och mer komplicerade och allt ifrån kamera till prestanda utvecklas konstant. Många köper den senaste modellen eftersom man gärna vill ha det allra bästa. Men det är faktiskt få som fullt ut utnyttjar all den kapacitet som dagens mobiler har. Det finns en mängd funktioner och tekniker som våra mobiler är kapabla till och som verkligen kan leda våra liv in i framtiden, men som många missat eller inte hunnit ta till sig. I den här artikeln kommer vi därför att lyfta några tips på hur man kan få ut det absolut mesta av sin mobil och låta den underlätta vardagen på nya sätt.

Styr ditt hem

En sak som många har kvar att upptäcka är hur mobilen kan användas för att styra elektroniska saker i hemmet. Med en hemsida som https://tibber.com/se/ kan man till exempel styra lampor, värme och så vidare. En smidig hemsida som https://tibber.com/se/ gör inte bara att man på ett enkelt och mer modernt sätt kan kontrollera sitt hem. Den gör det också lättare att ha koll på sin elförbrukning och att se vilka elprylar som drar el och stänga av de som inte används. Detta blir såklart både en ekonomisk vinning för den enskilda individen och ett sätt att bättre ta vara på jordens resurser. Mobilen kan alltså vara ett verktyg när det kommer till omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Få ut det mesta av kameran

Många köper mobiltelefoner för en bit över tio tusen kronor och en av de saker man vill uppnå med en sådan mobil är en riktigt bra kamera. Även om mobilkameror såklart är anpassade för att vara lätta att använda och man därför inte behöver någon expertis för att ta okej bilder, är det svårt att få ut all den kapacitet dagens mobilkameror har utan att ha lite koll. Att till exempel kunna jobba med lite olika typer av fokus, manuella ljusinställningar och perspektiv kommer att höja nivån på bilderna avsevärt. Genom att läsa på och lära sig bara lite mer om dessa områden kan man alltså få ut så mycket mer av sin mobiltelefon.