Hitta den bästa mobilen för ditt företag

Idag sker mycket av vårt arbete med hjälp av mobiltelefonen. I den håller man möten, svarar på mejl och dessutom finns ofta kalendern, som styr hela arbetsveckan, i telefonen. Det finns dock några saker du bör tänka på när du ska köpa in mobiltelefoner till ditt företag.

Se till verksamhetens behov

Som företagare vill man ofta ha den mest kostnadseffektiva lösningen, men det gäller också att man får en produkt som täcker upp de behov man faktiskt har. Börja med att se till din verksamhet. Vad använder ni telefonerna till? Har ni till exempel många konferenssamtal när ni är ute på språng och inte nödvändigtvis befinner er framför en dator? Då kan en mobil med en hyfsat stor skärm vara ett bra val. Detsamma gäller om det ibland författas mejl eller andra typer av skrivelser på telefonen. Om man ofta behöver dokumentera med hjälp av bild bör mobilens kamera vara en av de funktioner du har i fokus när du letar företagsmobil. Tänk också på vilka program som är kompatibla med den telefon du väljer. Kort och gott bör du se över vilka behov som behöver uppfyllas innan du gör ett köp.

Kostnader och företagsabonnemang

Idag finns mängder av olika företagsabonnemang och de flesta operatörer lockar med sina egna fördelar. Var noga med att se över de olika typerna av abonnemang så att du hittar det som blir mest kostnadseffektivt för ditt företag. Visst kan nya mobiler till hela verksamheten tyckas vara en stor kostnad, men när du och de anställda har uppdaterade arbetsredskap går arbetet ofta snabbare och smidigare. Det tjänar du pengar på i längden. Nu kan det dessutom bli aktuellt att få pant på gamla mobiltelefoner. Behöver du ta ett företagslån för att uppgradera företagets mobiltelefoner? Var då noga med att först jämföra olika långivare hos Fakturino så att du får det mest fördelaktiga lånet. När många långivare konkurrerar med varandra finns det en hel del pengar att tjäna in, något som du ska dra nytta av.

Titta efter paketerbjudanden

De viktigaste tillbehören till mobiltelefonen, såsom headset och touchpenna, följer oftast med på köpet. Behöver du andra tillbehör såsom växelfunktion, högtalare eller något annat är det bra att se sig om efter ett paketerbjudande. Många operatörer som erbjuder företagsabonnemang kan till exempel också erbjuda växelsystem som ingår i abonnemanget, vilket gör att du sparar in på en annars ganska dyr kostnad.