Om att skapa en bästsäljande app

Appar har tagit över våra telefoner. I början hade man olika program i sin telefon, men i och med den smarta telefonens framfart så växte även apparna fram och de har blivit nödvändiga för oss användare. Sedan finns det såklart andra appar som är mer till för nöje, och en del skulle nog kunna kalla även dem för nödvändiga. Om du drömmer om att skapa en app som alla vill ha i sin telefon så kommer här lite tips!

En vinnande affärsidé

Oavsett om man tänker att man ska ta fram en app som löser ett problem eller underhåller så är det viktigt att man har en klar affärsidé. Om appen är gratis så kanske det ska finnas tillvalstjänster som kostar extra så att du som utvecklat appen kan få betalt. Kanske har du anlitat folk, via till exempel PiJa, och då vill du kunna betala tillbaka dem för sitt arbete. En del appar kostar när man laddar ner dem. Tänk på att det är viktigt att det finns ett tydligt mål med appen, annars kan det lätt bli att den inte märks av i vimlet av alla andra appar som finns på marknaden idag. Det är en tuff marknad!

Jobba med marknadsföring

När appen väl är på plats så gäller det att få användarna att hitta den. Det är viktigt att man använder sig av rätt aktiviteter i sin marknadsföring för att faktiskt nå den önskvärda målgruppen. I och med att det finns många olika kanaler som man kan marknadsföra sig i, och att det kan ta lång tid att utföra sitt material, så kan det vara klokt att ha ett särskilt team just för det här ändamålet.