Balans med mobiltelefonen i vardagen

Allt fler använder mobiltelefoner och idag har nästan varje människa en smartphone, det är oberoende på vart man bor i världen i och med att telefonerna har blivit mer tillgängliga och deras användningsområde har ökat. Idag vill helt enkelt de flesta människor ha en smartphone i och med allt som man kan göra med telefonen. Oavsett om det handlar om att betala räkningar eller surfa sociala medier är mobiltelefonen en stor del av detta som gör det mer lätttillgängligt. Faktum är dock att mobiltelefonen påverkar kroppen på olika sätt och det är viktigt att man tänker på detta när man använder den. I genomsnitt spenderar vi 4.7 timmar med att titta på vår smartphone och detta påverkar både rygg, axlar och nacke.

När man till exempel är ute och promenerar är mobiltelefonen ett utmärkt verktyg för att göra det roligare i och med att du kan lyssna på musik, om du promenerar när det är mörkt ute är det klokt att använda en reflexväst med tryck speciellt om du tenderar att titta på din mobiltelefon medan du gör detta. Du bör inte titta på mobilen medan dess att du är ute i trafiken, dock är det viktigt att du syns oavsett om du tittar på mobiltelefonen eller inte. Ibland är man helt enkelt mindre uppmärksam och det är viktigt att alla bilar ser en tydligt. Mobiltelefonen har ett större användningsområde även när det kommer till sociala relationer idag och även om världen är stor har den kanske aldrig förut verkat så liten. Du kan enkelt hålla kontakten med alla dina vänner idag runt om i världen och prata med dem helt gratis genom användandet av en mobiltelefon.

Det har även tillkommit en del lagar för att kontrollera mobilanvändandet. Till exempel får du inte idag köra bil och prata i din telefon samtidigt, du får inte heller surfa på nätet eller titta på film medan dess att du framför ett fordon. Detta kanske verkar logiskt, men det faktum att lagarna har tillkommit visar på att det faktiskt finns ett behov för denna typ av lag och att mobiltelefonen har varit en anledning till många olyckor. Mobiltelefonen har blivit så pass viktig i livet att man ibland kan uppleva att det är svårt att vara utan den och att vara närvarande i nuet. Därför är det viktigt att man hittar en balans för  mobilanvändandet. Genom att vara mer närvarande och lägga mindre tid på sociala medier kan man helt enkelt bli lyckligare. Det kan dock vara svårt att komma till denna punkt när man upplever att alla ens vänner finns mestadels online, ett bra verktyg är att ladda ned en app som håller koll på din surftid och att träffa fler vänner för en fika istället.